Zorgelijke publiciteit Luchthaven Eindhoven houdt aan

  0
  529

  Ondanks coronamaatregelen tóch vliegen, ongekende financiële staatssteun, verslechterde situatie van vliegmaatschappijen, massa-ontslagen, maatschappelijke ophef over de uitzonderingspositie van volgepakte vliegtuigen, agressieve passagiers, besmette marechaussees en terugkomende reizigers, groeiende protesten tegen overlast van militaire toestellen en oefeningen: het nieuws rondom Luchthaven Eindhoven (Welschap en Eindhoven Airport) kent al tijden een pijnlijk karakter. Ofwel, de luchtvaart heeft wel eens betere tijden gekend, publicitair gezien dan.
  Het artikel over de forse toename van (corona)besmettingen leest u hier: https://www.ed.nl/eindhoven/fors-meer-besmette-reizigers-op-eindhoven-airport-aantal-in-augustus-verviervoudigd~af669a32/

  Het blijft natuurlijk ook moeilijk te vatten voor iedereen die zich aan de coronamaatregelen houdt en de ontwikkelingen van de militaire en burgerluchtvaart volgt. Bezwaar wordt niet serieus genomen, niet door de betrokkenen bij de luchthaven en niet door de reizigers die kost-wat-kost vasthouden aan ‘welverdiende’ vliegvakantie. De tastbare overlast, bijvoorbeeld in de vorm van geluidshinder, gaat weer rap naar het oude niveau van vóór de corona-uitbraak.

  Toch zijn er ook lichtpuntjes voor de omwonenden van de luchthaven: vorige week bevestigde de minister dat er vanaf 25 oktober geen late vluchten (landingen) na 23:00 uur meer worden ingepland. Ook de intrede van de omstreden vliegtaks lijkt aanstaande nu de politiek er zich mee gaat bemoeien.

  Daarnaast is “Eindhoven Airport ook op weg naar ‘schoner en stiller’ vliegen” zo meldt het ED. Het vliegen op Eindhoven Airport moet het komende decennium schoner en stiller worden. Om dat te kunnen bereiken hebben overheden en de luchthaven een aantal afspraken gemaakt.
  Lees het hele artikel via deze link: https://www.ed.nl/eindhoven/eindhoven-airport-op-weg-naar-schoner-en-stiller-vliegen~a100c2c6/.

  Laten we hopen dat het Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO) onder leiding van Pieter van Geel een positieve bijdrage – voor alle partijen – aan de ontwikkeling van het regionale vliegveld gaat opleveren. Meer over Pieter van Geel, zijn adviezen en de rol van LEO vindt u op onze website: https://bvm2.nl/advies-van-geel-2/  #bvm2 #MinderVlieghinder #luchthaveneindhoven