Wat Ryanair-verhalen

  0
  670
  Ryanairpersoneel in actie in het Evoluon op 10 oct 2018

  Met de hoeveelheid vluchten gaat het (voor omwonenden) de goede kant op

  Het ED meldt, dat Ryanair in oktober 2020 nog maar 40% van het aantal vluchten dat in oktober 2019 werd uitgevoerd, gaat realiseren. Reden is het toenemende aantal Coronabesmettingen en de vaak kort van tevoren aangekondigde restricties voor reizigers. Dat maakt, dat toeristen heel terughoudend zijn om te boeken. De hele situatie verpest het consumentenvertrouwen, aldus Ryanair. Nu heeft Ryanair ook niet zo’n goede naam, als het gaat om omboeken en teruggave van geld. Dat zal zeker ook meespelen.

  Het gaat dus voor omwonenden de goede kant op met het aantal vluchten, maar helaas niet met de Corona-epidemie.

  Ruzie over de bonus van O’Leary

  Ryanair-CEO O’Leary heeft ruzie met zijn aandeelhouders over zijn beloningspakket. Dat meldt Zakenreisnieuws van 19 september 2020, dat daartoe een artikel in de Ierse krant The Independent heeft vertaald. Wie het origineel wil nalezen, zie www.independent.ie/irish-news/ryanair-shareholders-worried-over-michael-olearys-35m-bonus-after-taking-taxpayer-support-39539862.html .

  Over het laatste fiscale jaar, dat bij Ryanair van maart t/m maart loopt , vangt O’Leary 3,5 miljoen Euro, waarvan 0,46 miljoen bonus. Dat bedrag was iets meer dan een derde van de aandeelhouders te gortig, gegeven dat de onderneming €655 miljoen steun had gekregen, een hoop mensen met verlof had gestuurd en zo’n 3000 banen wil schrappen.
  Over het voorlaatste fiscale jaar (toen er dus nog  geen Corona was), had O’Leary nog meer hommeles met zijn aandeelhouders. Het toenmalige voorstel haalde net de 51%.

  O’Leary

  Ryanair valt met nepvakature Iers quarantainebeleid aan

  Uit Luchtvaartnieuws van 21 sept 2020)
  DUBLIN – Ryanair heeft met een nepvacature het strenge Ierse quarantainebeleid op de korrel genomen. De prijsvechter ergert zich aan dat beleid, dat een herstel van de luchtvaart onmogelijk maakt. Slechts uit zeven landen hoeven reizigers niet in quarantaine.

  Ierland hanteert een zogeheten Groene Lijst. Daarop staan nu alleen nog Cyprus, Finland, Duitsland, IJsland, Letland, Litouwen en Polen. Inkomende reizigers uit alle andere landen moeten twee weken in zelfisolatie. Zij mogen alleen de deur uit om (solitair) te sporten of om eten en medicijnen te kopen.
  Volgens de Ierse regering wordt deze lijst samengesteld op basis van het aantal besmettingen in een land (maximaal 25 per 100.000 inwoners), maar Ryanair vindt het arbitrair, onzinnig en onnodig streng. In veel van de niet-groene landen zijn er minder besmettingen dan in Ierland zelf.

  Om de ergernis daarover op een ludieke manier duidelijk te maken, heeft Ryanair een nepvacature geplaatst. Daarin doet de maatschappij alsof ze door de Ierse regering gevraagd is om een samensteller van de Groene Lijst te zoeken. Er staat:

  We zijn exclusief ingehuurd door de Ierse regering in hun zoektocht naar een Junior Cert./Transition Year Student die als enige verantwoordelijk is voor het wekelijks samenstellen van de Groene Lijst.

  Verantwoordelijkheden
  Stel de Groene Lijst van Ierland samen op basis van de volgende spellen:

  – Bingo
  – De Lotto (Euro Millions)

  – Ezeltje Prik (de staart is in dit geval het land)
  – Scrabble
  – Darts (elk nummer staat voor een land en je hebt maar 6 darts per week)
  – Snap
  – Hints

  Verderop in de vacature staat dat ervaring geen vereiste is. De baan is “een fantastische kans om je aan te sluiten bij een organisatie waar je vanaf de eerste dag verantwoordelijkheid krijgt en je acties een grote invloed zullen hebben op reizen voor onze burgers en de economie in het algemeen.”

  O’Leary gaat over lijken, maar je kunt er wel mee lachetn.