Vliegveldbaas wil stimuleringscampagne voor vliegende zomervakanties een reactie

  0
  617
  Vliegveld Orly

  Er zijn nog steeds echte “diehards” in de luchtvaartwereld. Topman Augustin de Romanet van de Franse vliegvelden Orly en Charles de Gaulle , zo weet het ED van 10 april 2020 te melden, wil dat er een groot Europees plan moet komen om ‘het vertrouwen in de luchtvaart te herstellen’. Hij hoopt dat iedereen over twee maanden weer gewoon op zomervakantie kan gaan naar de bestemming van zijn of haar keuze. Verder hoopt hij dat ook de vliegvelden in Azië , China en Amerika snel weer opengaan voor zijn vliegtuigen.
  Hoe wereldvreemd kun je zijn? Vergeet hij gemakshalve het aandeel van de luchtvaart in de supersnelle , wereldwijde verspreiding van het Coronavirus? Of gaat in de luchtvaart sector nog steeds economie boven gezondheid?

  Het ED meldt, dat de beide luchthavens bij Parijs  per dag 3 miljoen euro aan inkomsten mislopen.  De internationale luchtvaartorganisatie IATA meldde vorige maand een mogelijke wereldwijde wereldwijde strop van 113 miljard dollar.

  Onze suggestie: laten we nadenken over hoe het verder moet met de internationale luchtvaart. Wat hebben we echt nodig en wat kunnen we makkelijk missen?.

  En laat iedereen dit jaar in de zomervakantie  gewoon in z’n eigen buurt op vakantie gaan, als het dan kan.

  Willemieke Arts, bestuurslid BVM2