Vliegveld belangrijkste discussiepunt bij Dorpsraad Acht

  0
  1550

  De Dorpsraad Acht vergadert op gezette tijden en dat is het meestal heel druk. Dat was het ook op maandag 10 juli 2017. Er zaten ruim honderd mensen.

  Het hoofdonderwerp tijdens deze avond was een discussie over het vliegveld. Daartoe waren uitgenodigd het Buurtinitiatief Eindhoven Noord, dat spontaan opgericht is in reactie op de toenemende overlast van het vliegverkeer, waaronder de onevenredige verdeling van het verkeer aan de Noord-Oostkant van het vliegveld tijdens dagen met mooi weer, en ons Beraad BVM2. Daarvoor voerde Wim Scheffers het woord, ondersteund door Bernard Gerard.
  Het Buurtinitiatief en ons Beraad zijn het grotendeels eens. Alleen legt ons Beraad uit dat de veranderde verdelingseffecten niet op toevallige willekeur van hier en daar een bobo gebaseerd zijn, maar op een structurele oorzaak die in de MER en het Luchthavenbesluit vast ligt, en die in combinatie met de winsthonger van de luchtvaartmaatschappijen tot wisselende verdelingen van het geluid leidt. Verder dat de volumeproblematiek van een heel wat hogere orde is dan de verdelingsproblematiek.

  Er is nog lang nagepraat. Na de vakantie spreken we verder.

  En verslag van de avond is te vinden op de site van de Dorpsraad Acht via www.dorpsraadacht.nl/?p=889.