PvdA’ers willen vliegtaks van 100 euro en verbod op Europese vluchten

  0
  855

  Dit bericht stond op 16 november 2019 in Luchtvaartnieuws

  EINDHOVEN – Het anti-luchtvaartsentiment lijkt zich naar steeds meer politieke partijen te verspreiden. Op een PvdA-bijeenkomst in Eindhoven hebben de partijleden zaterdag een motie aangenomen om het vliegverkeer drastisch in te perken.
  De PvdA’ers willen dat er in Nederland een vliegtaks van minimaal 100 euro per ticket komt. Op de iets langere termijn, als er meer internationale treinen rijden, zouden Europese vluchten zelfs helemaal verboden moeten worden.
  Volgens het merendeel van de leden is dit nodig om de stikstofdepositie te verminderen. Ze willen ook andere maatregelen nemen, zoals een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op snelwegen in de buurt van natuurgebieden. Dat meldt Het Parool.
  De Tweede Kamer-fractie van de PvdA zegt het doel van de motie te steunen, maar is het met een deel van de voorgestelde ingrepen oneens. Ze gaat daarover in gesprek met de leden.

  Voor een wat langer verhaal zie ook www.parool.nl/nederland/pvda-leden-willen-nog-langzamer-rijden-en-verbod-op-vliegen-in-europa~ba8c26a6/ .

  Opstijgend vliegtuig bij Eindhoven Airport