Privéjet-maatschappij ASL breidt uit op Eindhoven Airport

  0
  861

  Dankzij de Corona-epidemie gaat het de exploitant ASL van privéjets goed. De vraag is in de afgelopen maanden zo sterk toegenomen, dat het bedrijf acht nieuwe vliegtuigen gekocht heeft, waarvan er twee op Eindhoven Airport gestationneerd worden. Te weten een Dassault Falcon 7X en een Embraer Legacy600.

  Dassault Falcon 7X (foto website Dassault)
  Embraer Legacy 600
  foto https://www.jetphotos.com/photo/6974088 op Wikipedia

  De Dassault Falcon 7X is, naar de fabrikant beweert, een spinoff van de militaire activiteiten van Dassault. Er kunnen acht passagiers in en het vliegtuig kan 11000 km vliegen.

  De Embraer Legacy600 kan 13 tot 14 passagiers meenemen en kan 6300km vliegen.

  De consequenties voor de geluidsbelasting rond Eindhoven Airport zijn onduidelijk. Vluchten tellen uiteraard mee voor het maximum aantal vluchten en voor de geluidscontour, maar onbekend is hoe stil de toestellen zijn.

  Het originele persbericht is te vinden op https://www.aslgroup.eu/nl/nieuws/132/asl-group-adds-8-new-aircraft-to-its-fleet-including-first-falcon-7x-legacy-500 . Zie ook https://www.aslgroup.eu/nl/nieuws/136/second-embraer-legacy-500-arrives-in-eindhoven .

  Op de site van ASL is geen jaarverslag te vinden. Cijfers over het aantal vluchten vanaf of naar Eindhoven zijn niet op de site te vinden.