Politiek wil einde aan dumpprijzen naar risicolanden

  0
  763

  DEN HAAG – De ticketacties waarmee prijsvechters klanten proberen te lokken op vliegreizen naar code oranje-bestemmingen moeten stoppen. Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen dat minister Van Nieuwenhuizen in gesprek gaat met luchtvaartmaatschappijen om een einde te maken aan die zogenoemde prijsdumping. 

  “Stuntprijzen ten koste van onze volksgezondheid. De overheid moet in actie om onnodige reizen naar risicogebieden te ontmoedigen”, aldus Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks. Ook het CDA, de PvdA en de ChristenUnie zijn klaar met de prijsdumping van airlines. De SP wil zelfs dat alle vakantievluchten naar oranje gebieden worden verboden, schrijft RTL Nieuws.

  Vorige week bood Ryanair vliegtickets aan voor vijf euro als onderdeel van een omvangrijke ticketactie. Zo lag de prijs voor een vliegticket van Eindhoven naar Dublin op 5 euro en ook naar andere code oranje-bestemmingen, zoals Ibiza en Malta, waren reizigers dat bedrag kwijt. Vanavond debatteert de Tweede Kamer over de situatie.

  De Tweede Kamer is ook nog niet tevreden over de teststraat op Schiphol. Die is momenteel alleen overdag open en er kunnen per dag maximaal 1.400 mensen worden getest. Zowel de openingstijden als testcapaciteit moeten worden uitgebreid, vinden sommige Kamerleden.

  (Luchtvaartnieuws op 10 sept 2020)