Motie eist dat Coronacrisis tot 30% minder geluid op Eindhoven Airport leidt

  0
  790
  EhvA vanaf de Spottershill

  Het Bewonersplatform Woensel Noord had in een brief aan B&W van Eindhoven dd 21 april 2020 gezegd dat de Coronacrisis aan het ligt bracht welke impact normaliter het vliegen op de omgeving had, herhaalde de Van Geel-aanbeveling dat de er een geluidsreductie moest komen van 30%, en dat de mogelijkheid bestond om dat versneld te realiseren door naar 30.000 vliegbewegingen per jaar te zakken. Zie https://bvm2.nl/featured/na-corona-30-000-vliegbewegingen-per-jaar-op-eindhoven-airport/ .
  BVM2 heeft deze brief gesteund en uit de achterban van BVM2 Duurzaam Meerhoven ook. Verder heeft Extinction Rebellion hem gesteund.

  Het signaal is door Groen Links en D66 in de Eindhovense gemeenteraad opgepakt en vertaald in een motie die op 08 mei aan de orde gesteld is tijdens een vergadering, die voorbereidde op de latere officlele gemeenteraadsvergadering. Zie hieronder.

  De motie stelt, gegeven een aantal overwegingen, aan B&W van Eindhoven voor om samen met Eindhoven Airport te onderzoeken hoe vanaf heden krachtig ingezet kan worden op de 30% geluidsreductie, waarbij de huidige (Corona) situatie een kans biedt. Dat moet resulteren in heldere en concrete afspraken waarover nog in 2020 moet worden gerapoprteerd.

  Wethouder Monique List nam de motie over en benadrukte meermalen dat de uitkomst van de Proefcasus leidend is, en zegde het gevraagde gesprek toe. Daarop is de motie niet ingediend.

  Wethouder Monique List (VVD)