KLM geen zombiebedrijf, zegt Elbers

  0
  694
  KLM-CEO Elbers

  In het Financieel Dagblad van 19 september 2020 zegt KLM-CEO Elbers dat zijn bedrijf toch echt geen zombiebedrijf is. Men mocht dat eens denken …

  KLM verliest geen 10 miljoen per dag meer, zoals op het hoogtepunt van Corona, maar nog sreeds wel miljoenen per dag. Gezond kan dat ook volgens Elbers niet genoemd worden.

  “Veel businessclassreizigers zijn afgehaakt.”aldus Elbers  “Juist die zijn belangrijk voor het internationale netwerk dat KLM onderhoudt. In Europa zet de luchtvaartmaatschappij slechts de helft van het aantal toestellen in, op intercontinentale vluchten 60%. De passagiersvliegtuigen zijn vaak minder dan halfvol. Vooral op grote markten als China en de VS is de teruggang fors.”

  Elbers hoopt dat die weer terug komen “We denken dat we in 2023/2024 weer op ons oude niveau zijn. En de zakenreiziger komt weer terug, is mijn vaste overtuiging. Communicatie via Teams is passend voor mensen die elkaar al kennen. Veel mensen willen elkaar in de ogen kijken, een echte dialoog voeren.”

  Elbers wil zijn focus verleggen van meer naar beter “Dat betekent niet alleen dat de kosten omlaag moeten. We moeten de focus ook verleggen van meer naar beter: een nog betere passagierservaring, aandacht voor hygiëne, persoonlijke veiligheid, duurzaamheid, betere digitale interactie, nog meer flexibiliteit in tickets. We moeten sneller dan voorheen ons netwerk kunnen aanpassen. Op het herstel van de markt gaan die dingen belangrijk worden.”

  Verder gaat Elbers in op de steun van het kabinet en de voorwaarden daarvoor.

  Zie https://fd.nl/ondernemen/1357618/klm-een-zombiebedrijf-natuurlijk-niet-maar-het-komt-niet-vanzelf-goed