Informatiebijeenkomsten per provincie over Ruimte voor Defensie

  0
  101

  Bijeenkomsten
  Lekker op tijd (dit is sarcastisch bedoeld, om precies te zijn op 10 juni 2024) heeft Defensie omwonenden uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten over het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie. Vanwege de geopolitieke ontwikkelingen krijgt Defensie meer geld, en wil Defensie meer ruimte. Dat is bekend en in deze website al aan de orde geweest onder https://bvm2.nl/bvm2-volgt-defensieplannen-op-de-voet/ en https://bvm2.nl/bvm2-dient-zienswijze-op-np-ruimte-voor-defensie-in/ en https://bvm2.nl/zienswijze-provincie-op-nrd-ruimte-voor-defensie-ademt-dezelfde-geest-als-zienswijze-bvm2/ .

  Er loopt een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), de eerste fase in een m.e.r.-procedure.

  Defensie laat in de recente mail weten dat er informatiebijeenkomsten zijn. Daar wil Defensie de eerste onderzoeksresultaten naar wat er kan delen. Gegevens zijn te vinden op https://www.defensie.nl/onderwerpen/ruimte-voor-defensie/informatiebijeenkomst .
  De bijeenkomst in Limburg is op 12 juni (lekker op tijd dus) in Maaspoort Venlo (ik meld dat in deze op NBrabant gefocuste mail omdat NBrabant en Limburg vliegbasis De Peel delen), adres Oude Markt 30.
  De bijeenkomst in NBrabant is op 26 juni (gezellig, vlak voor de vakantie) in Theater De Leeuw, Vredesplein 12, in Waalwijk (uiterst onpraktisch want ver weg van alle Brabantse militaire ontwikkelingen). Men zou bijna denken dat het opzet is.
  De webpagina biedt toegang tot twee ondersteunende kaarten.

  Voor alle bijeenkomsten geldt het programma

  • 18.45 – 19.15 uur | Ontvangst en informatiemarkt
  • 19.15 – 19.45 uur | Presentatie over de laatste ontwikkelingen
  • 19.45 – 22.00 uur | In gesprek met Defensie en haar partners:
   • Informatiemarkt
   • Interactieve sessie(s) ruimtebehoeften

  Men kan zich aanmelden door de als link afgedrukte provincienaam aan te klikken.

  Plannen in NBrabant
  Men kan in bovenstaande pagina de link aanklikken ‘Ruimte per provincie’, wat leidt tot https://www.defensie.nl/onderwerpen/ruimte-voor-defensie/ruimte-per-provincie .

  Defensie maakt hier onderscheid tussen bovenregionale ‘Ruimtebehoeften met meerdere locaties’ die hierboven in tabel zijn gezet – dat zijn vaak de spannendste – en ruimtebehoeften die aan een provincie gekoppeld zijn.
  Wat betreft de bovenregionale ruimtebehoeften (TAB ruimtebehoeften met meerdere locaties, bijvoorbeeld voor extra jachtvliegtuigen)  bevat de pagina geen nieuws.
  De aan de provincie NBrabant gekoppelde ruimtebehoeften vindt men door de op de als link vormgegeven kop Noord-Brabant te drukken. Dat leidt tot

  Gemeente Maashorst

  Gemeente Woensdrecht

  Gemeente Gilze en Rijen

  Gemeente Oirschot

  Gemeente Eindhoven

  Gemeenten Cranendonck en Weert

  De bullets per gemeente zijn ook weer links, maar die leveren geen nieuws op. Mogelijk brengt de informatiesessie meer duidelijkheid.

  Bij aanklikken van de provincie Limburg komt opnieuw de gemeente Cranendonck en Weert in beeld met dezelfde bepaling.

  Oefening op de Oirschotse Heide