Greenpeace en BVM2 organiseren brainstormsessie over kllimaatactie na de vakantie

  0
  938

  Greenpeace – actie
  Mede om de toon te zetten bij de ontwikkeling en behandeling van de Luchtvaartnota wil Greenpeace na de zomervakantie een grote landelijke actie organiseren ‘#Noodlandingvoorhetklimaat ‘. Greenpeace wil de grote klimaataantasters aanspreken en daaronder valt zeker ook de luchtvaart.
  Greenpeace heeft daarom om de medewerking van het LBBL verzocht, en daarmee ook om de medewerking van BVM2. BVM2 reageert positief op dit verzoek.

  De actie is bedoeld voor iedereen die hart heeft voor het klimaat en wil dat de luchtvaart op koers komt voor het Klimaatakkoord van Parijs. Met iedereen in het land zoekt Greenpeace het antwoord op de vraag ‘Hoe pakken we samen met massa’s mensen de uitzonderingspositie van de Nederlandse luchtvaart aan? ‘.
  De luchtvaart stoot immers ontzettend veel CO2 uit, zonder op te draaien voor de gevolgen. Nog sterker: tot nu toe krijgt de luchtvaart de ruimte om door te groeien.

  De landelijke actie rond dit thema kan de Eindhovense actie versterken. Op klimaatgebied heeft Pieter van Geel nog slechts een bescheiden begin kunnen maken – de opdracht die hem door de minister verstrekt was, bevatte zelfs in het geheel geen enkele verwijzing naar het klimaat.

  Om de actie na de vakantie vorm te geven, organiseert Greenpeace een brainstormsessie vóór de vakantie.
  Greenpeace verzamelt ideeën, kookt daar midden in de vakantie een potje van en komt na de vakantie met een voorstel.
  Geïnteresseerden kunnen eventueel ook rechtstreeks contact zoeken met Greenpeace via http://bit.ly/KlimaatCrewAanmelding .

  De sessie vindt plaats:

  • Op woensdag 26 juni
  • Om 19.30 uur
  • In ’t Bellefort, Iepenlaan 40, Eindhoven (nabij het PSV-stadion).

  Ieder geïnteresseerde van binnen of van buiten BVM2 is welkom!