Goede 1 aprilgrap Schipholwatch

  0
  319

  Schipholwatch had een goede 1 aprilgrap, al mopperden enkele personen uit de achterban dat ze er een hartverzakking van kregen. Immers, die bestuurscultuur van tegenwoordig!

  Zie https://schipholwatch.nl/2022/04/01/schipholwatch-in-nieuwe-handen/#comments


  Financieel

  SchipholWatch in nieuwe handen

  Gepubliceerd door SchipholWatch op 1 april 2022

  foto: fleglsebastian7 via Pixabay

  Al enkele weken waren er in het diepste geheim gesprekken gaande met een organisatie die de website en sociale media van SchipholWatch wil overnemen. Gisterochtend zijn de handtekeningen gezet onder het contract. De oprichters ontvangen een miljoen euro en stappen per direct op.

  De nieuwe eigenaar is de Royal Schiphol Groep. Dit gerenommeerde bedrijf wil het platform SchipholWatch professionaliseren en de kwaliteit van de berichtgeving sterk verbeteren. De persberichten van Schiphol gaan hierbij een belangrijke rol spelen.

  “Het grote lezerspubliek van SchipholWatch verdient eerlijke informatie. Op dit moment bericht het platform vaak niet zo positief over de luchtvaart in ons land. Wij gaan dat veranderen en zullen voortaan uitsluitend eerlijke informatie plaatsen. Over hoe we werken aan verduurzaming en wat we allemaal doen tegen de overlast”, aldus een zegsman van het vliegveld.

  Explane
  “Met de overname krijgen we ook de app Explane in handen. Die gaan we integreren in onze eigen bewoners-app Notifly. Mensen kunnen dan via de combi-app nog steeds het geluid van de steeds stiller wordende vliegtuigen meten, maar deze gegevens zijn niet langer openbaar. We gaan de metingen gebruiken om echt te werken aan minder hinder voor de omgeving.”

  De website vliegherrie.nl valt buiten de deal. Mede-initiatiefnemers als Greenpeace en Milieudefensie staken een stokje voor dat deel van de transactie.

  De overnameprijs van een miljoen euro betaalt Schiphol Groep uit eigen middelen. “Voor ons is het waardevol om het lezerspubliek van SchipholWatch nu eindelijk van goede informatie te kunnen voorzien. Dat bedrag is voor ons goed te behappen, we hebben meer dan genoeg steun gekregen van de regering.”

  Vliegtickets
  De oprichters van SchipholWatch waren niet bereikbaar voor commentaar. Via een woordvoerder laten ze weten op de Seychellen een laatste vergadering te beleggen.

  Op kritische vragen van onze redactie hoe zij daar zijn gekomen, geeft de zegsman aan dat de (first class-) vliegtickets onderdeel waren van het overnamecontract.

  “De CO2-uitstoot wordt door de Schiphol Groep volledig gecompenseerd, zo is ons verzekerd. Geluidsoverlast was voor deze vlucht geen issue, want het bestuur is middenin de nacht vertrokken. Dan slaapt toch iedereen.”