Geen vluchten meer na elven!

  0
  789

  Zo, de kogel is door de kerk. Minister (Cora) Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Eindhovense gemeenteraad een brief gestuurd met het besluit dat er vanaf 25 oktober (dit jaar!) géén vliegtuiglandingen na 23:00 uur meer zijn ingepland op Eindhoven Airport.

  Deze definitieve beslissing is een van de afspraken uit het ‘Advies Van Geel’ die concreet wordt nagekomen. De afspraken zijn zijn vastgelegd in het advies naar het ministerie, onder de titel “Opnieuw Verbonden” ofwel de Proefcasus van de commissie onder leiding van Pieter van Geel. Lees meer over de proefcasus en de adviezen verder op deze website: https://bvm2.nl/advies-van-geel-2.

  Ook het ED van woensdag 19 augustus plaatst dit voor omwonenden bevrijdende bericht zowel op de website als in de (digitale) krant: https://www.ed.nl/eindhoven/einde-aan-late-vluchten-naar-eindhoven-airport~a4b6628e.

  Naast het schrappen van late vluchten (na elven) blijven onder andere ook de beperking van geluidshinder met 30% (ten opzichte van 2019) in 2030, het vernieuwen van de vliegtuigvloot en het overleg tussen de luchthaven en de omgeving op de agenda staan. Dit zal besproken worden binnen het nieuwe overleg-orgaan LEO (Luchthaven Eindhoven Overleg) waarvan Pieter van Geel de voorzitter wordt.