Ter kennisgeving: Oefening met tankervliegtuigen vanaf vliegbasis Eindhoven

  0
  44
  views
  KDC10-tankervliegtuig luchtmacht

  De luchtmacht zond ons een kennisgeving van een oefening met een tankervliegtuig, die plaatsvindt van 8 t/m 20 april. Naar alle waarschijnlijkheid zal de omgeving daar iets van merken.
  BVM2 neemt de kennisgeving van de luchtmacht over om de omwonenden te informeren over wat er gaat gebeuren.

  BVM2 spreekt hiermee geen politiek oordeel uit over de luchtmacht of over de buitenlandse politiek.

  • – – – – – – – – – – –

  Tankervliegtuigen uit Duitsland, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten trainen van maandag 9 april tot en met vrijdag 20 april gezamenlijk vanaf vliegbasis Eindhoven voor de European Air-to-air Refueling Training (EART). Jachtvliegtuigen die deelnemen aan de internationale vliegoefening Frisian Flag, die gelijktijdig vanaf vliegbasis Leeuwarden plaatsvindt, worden door deze tankervliegtuigen in de lucht voorzien van brandstof.

  De tankervliegtuigen zijn geschikt om met elkaar verschillende soorten vliegtuigen in de lucht te voorzien van brandstof. Training met internationale partners is noodzakelijk omdat daadwerkelijke inzet ook vaak in internationaal verband plaatsvindt. Door de European Air-to-air Refueling Training tijdens Frisian Flag te houden, krijgen de vliegtuigbemanningen de kans om in uiteenlopende scenario’s en in internationaal verband te trainen. Daarnaast staat EART in het teken van de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen de bemanningen en logistiek personeel.