Eindhovense gemeenteraad eist uitvoering geluidskrimp vanaf 10.3 km2

  0
  783

  De Eindhovense gemeenteraad heeft op dinsdag 25 januari 2022, met 29 van de 45 stemmen, een motie aangenomen, waarin staat dat de 30% krimp van de geluidsruimte, zoals vastgelegd in het advies-Van Geel, gerekend moet worden vanaf de 10,3km2 zoals die in het Luchthavenbesluit 2014 verwoord staat.
  En dus niet vanaf de 12,7km2 zoals die in praktijk als overschrijding gegroeid is, deels omdat de vliegtuigen zwaarder geworden zijn, deels omdat er met een ongunstige startprocedure gevlogen is en deel omdat Defensie niet gehandhaafd heeft.

  Het aannemen van een motie in de grootste gemeente rond het vliegveld (tevens aandeelhouder) die deze overschrijding afkeurt is een mooi succes!

  Hieronder staat de motie afgedrukt.

  Reactie via Facebook:

  Henk Jager, gemeenteraadslid CU Eindhoven:Ter aanvulling: Ik heb als ChristenUnie-fractie in het vragenhalfuur afgelopen dinsdag de toezegging van het college gekregen ‘dat eventuele sluiting van Maastricht-Aachen Airport op geen enkele wijze afbreuk mag doen aan de uitwerking van de doelstellingen zoals vastgelegd in het advies van Pieter van Geel’; Ook niet onbelangrijk lijkt me …

  Hieronder de vragen van de CU: