BVM2 steunt Klimaatalarm in Eindhoven en Eersel – ook luchtvaarteisen genoemd

  0
  571

  De Klimaatcrisiscoalitie organiseert in 42 gemeenten in Nederland
  op 14 maart 2021,
  om 14.00 uur, een Klimaatalarm.

  Twee van die gemeentes liggen in de regio Zuidoost-Brabant, namelijk Eindhoven en Eersel. De bijbehorende organisaties heten de Klimaatcrisiscoalitie regio Eindhoven-Helmond respectievelijk idem De Kempen.
  De coalitie telt al veel lid-organisaties en dat aantal groeit nog steeds. Onder hen ook onze organisatie Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2).
  Nieuwe organisaties, ook uit BVM2-kringen, zijn welkom. Nieuwe vrijwilligers ook. Beide op bjmgerard@gmail.com .

  Het Klimaatalarm in Eindhoven vindt plaats op het Stadhuisplein.
  Het Klimaatalarm in Eersel vindt waarschijnlijk plaats op de Markt, maar dat is formeel nog niet zeker.

  Alle landelijke Klimaatalarmen zijn gebaseerd op dezelfde landelijke analyse, soms aangevuld met regionale eisen. Er is zodoende een Eindhovense en een grotendeels identieke Kempenversie.

  BVM2 is het meest gebaat bij de eis “een CO2-plafond voor het vliegveld en 30% minder vliegtuiglawaai (het Van Geel-advies)”.

  Het eerste halfuur van het Eindhovense programma wordt gevuld met een regionaal programma. Het tweede halfuur wordt met een landelijke live stream gevuld.

  Vanwege Corona wordt de vorm van de demonstratie, alsmede het maximum aantal deelnemers, streng gereglementeerd. Dit in overleg met politie en gemeente.  

  Vanwege de beperkingen moet men zich daarom voor een bepaalde gemeente landelijk aanmelden op www.klimaatmars2021.nl . Daar ook informatie.

  Omdat het aantal aanmeldingen mogelijk groter is dan het aantal fysieke plaatsen, wordt er ook een live stream verzorgd voor thuisblijvers. Hierover volgen nadere berichten.
  Maar uiteraard maakt aanwezigheid op straat meer indruk.

  Breng iets mee om om 15.00 uur herrie mee te maken! Dat is het Alarm.

  De volledige tekst van het Eindhovense document, met daarin de 15 regionale eisen en het programma, is te vinden op

  De KlimaatCrisisCoalitie Regio Eindhoven-Helmond heefgt een eigen Facebookpagina geopend op www.facebook.com/Klimaat-Alarm-Eindhoven-en-regio-100238625469498 . Er wordt via deze pagina een live stream van de demonstratie op het Stadhuisplein uitgezonden.