BVM2 steunde XR-demonstratie bij Eindhoven Airport

  0
  174

  Het Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2) heeft de klimaatdemonstratie van Extinction Rebellion (XR) bij Eindhoven Airport, op 25 maart 2023, gesteund door mee te helpen met de bekendmaking ervan. Zie onder aan dit bericht voor die tekst.

  De demonstratie bestond in praktijk uit een aangekondigd deel met een podium en een programma, en een niet-aangekondigd deel dat à la XR het hek doorknipte en bij de privévliegtuigen ging zitten. De medewerking van BVM2 betrof het aangemelde deel.

  Hieronder enkele foto’s.

  Julia van Fridays For Future tijdens een gloedvol betoog
  Optreden van de Red Rebels
  Het publiek

  Persbericht waarmee de actie aangekondigd is

  EINDHOVEN – Extinction Rebellion (XR) is terug! Manifestatie bij Eindhoven Airport.

  Na een geslaagde actie op Schiphol Airport organiseert XR op 25 maart een manifestatie op Eindhoven Airport.

  De luchtvaart staat bekend vanwege de uitstoot van CO2. In de regio veroorzaakt Eindhoven Airport luchtvervuiling, geluidsoverlast, en wordt er gezondheidsschade aangericht. Bovendien heeft Eindhoven Airport, net als Schiphol, de natuurvergunning voor de burgerluchtvaart niet op orde. Dit kan zo niet langer. We bevinden ons in een klimaatcrisis en ook Eindhoven Airport moet mee gaan doen.

  XR nodigt alle omwonenden van harte uit deel te nemen aan deze manifestatie, waarin voor een afwisselend programma wordt gezorgd met sprekers van bijvoorbeeld Fridays For Future en de Partij voor de Dieren, comedy, en muziek van Huskey en Rythms of Resistance. Klimaatactivisten van Christian Climate Action zullen een gebedsviering verzorgen.  

  De manifestatie begint om 12 uur op de boulevard naast de vertrek/aankomsthal op Eindhoven Airport.

  Wat is Extinction Rebellion?

  XR is een wereldwijde burgerbeweging die zich inzet om het leven op aarde te behouden. Rebellen van XR zetten druk op overheden en grote bedrijven – met vreedzame, creatieve en ontregelende acties – om te zorgen dat deze in actie komen tegen de klimaat- en ecologische crisis.