Albert Heijn vliegt geen groente en fruit meer in

  0
  330

  Eindhoven Airport is geen vrachtvliegveld, dus dit bericht is slechts zijdelings interessant. Maar toch even, omdat het illustreert dat er wel dingen veranderen.

  Albert Heijn geeft op zijnwebsite ( https://nieuws.ah.nl/albert-heijn-stopt-met-invliegen-groente-en-fruit-/ ) aan dat vanaf 01 juni 2023 onbewerkte groente en fruit alleen nog per schip of vrachtauto aangevoerd worden. Nu komt 70% al varend of rijdend binnen.

  Albert Heijn koopt, naar eigen zeggen, groenten en fruit zo dichtbij als mogelijk en zo ver weg als nodig. Nu komt de helft uit Nederland. Dat percentage wordt opgevoerd. Uiteraard heeft dat, behalve wortels in aarde, ook voeten in aarde. Wie er meer over wil weten, moet maar op de site van Albert Heijn kijken.

  Luchtvaartnieuws, dat hierover berichtte ( https://www.logistiek.nl/189873/invliegen-groente-en-fruit-passe-voor-albert-heijn?utm_source=Selligent&utm_medium=email&utm_campaign=226_LOG_RN_20230106&utm_content=510_LOG_RN_MA20230124&utm_term=228 ) meldt dat ook de LIDL en de Plus aangekondigd hebben met het invliegen te stoppen.