Advies aan cabinepersoneel: mijd toiletgebruik, draag luiers

  0
  593
  Een vacuümtoilet in een Boeing 747
  Door zh:user:Wrightbus – from Chinese wikiEigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=239973

  BEIJING – Cabinepersoneel van Chinese luchtvaartmaatschappijen wordt geadviseerd wegwerpluiers te dragen en zo min mogelijk naar het toilet te gaan op speciale chartervluchten vanuit bestemmingen met een hoog percentage coronabesmettingen. Dat staat in een nieuwe richtlijn van de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC.

  Het advies is van toepassing op repatriëringsvluchten vanuit bestemmingen waar het aantal besmettingen op meer dan vijfhonderd per miljoen mensen ligt. Ter vergelijking: in Nederland ligt dat aantal momenteel op zo’n 350, in Duitsland op ruim 200.

  “Het is aanbevolen dat cabinepersoneel wegwerpluiers draagt en toiletbezoek mijdt, tenzij bij speciale omstandigheden, om het risico op infectie te voorkomen”, zo staat te lezen.

  Cabinepersoneel dat op dergelijke vluchten aan het werk is moet naast de luiers een waslijst aan speciale items dragen. Medische beschermmaskers, dubbellaags medische wegwerphandschoenen, een beschermingsbril, hoofdkapje, veiligheidskleding en schoenhoezen behoren tot de standaarduitrusting.

  Op dergelijke vluchten moet de passagierscabine worden onderverdeeld in een diverse zones – een clean area, buffer zone, zitgedeelte voor passagiers en quarantaine area –  om de kans om verspreiding van het virus te voorkomen.

  (Dit bericht is overgenomen uit Luchtvaartnieuws van 10 dec 2020)