Goedkope pretvluchten dragen bij aan einde camping “De Zwarte Bergen”

    0
    1793

    Soms krijg je op een andere manier gelijk dan je verwacht.

    BVM2 heeft altijd als een van de argumenten tegen de ongebreidelde groei van Eindhoven Airport gebruikt, dat er veel toeristische koopkracht de regio uitgaat. Het toerisme op Eindhoven Airport is immers sterk asymmetrisch. Veel Eindhovenaren gaan een avondje stappen in Barcelona, maar niet veel Barcelonezen doen hetzelfde in Eindhoven.
    De goedkope vliegtickets doen de horeca-inkomsten hier dalen en daar stijgen.

    BVM2 heeft dit al eens aangekaart bij het Stratumseind. Wel plussen, niet minnen van Eindhoven Airport

    Nu stond op 26 november in het Eindhovens Dagblad, dat het “Doek valt voor de Zwarte Bergen”. Dat is een bekende camping in Luyksgestel. Het was jaren een van de toeristische aanjagers in de gemeente Bergeijk, waar Luyksgestel onder valt.

    De camping is verkocht aan Paul van Os, directeur-eigenaar van Werkconsult Beheer uit Ommel. De vijf personeelsleden zijn op de hoogte gesteld en de 291 stacaravans krijgen te horen dat ze (na soms decennia) binnen drie jaar weg moeten. Die termijn is overigens nog coulant.
    Er komt tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. Daarmee wordt ook voorzien in een dringende behoefte van deze doelgroep. De gemeente staat deze huisvesting voor maximaal 200 tot 300 arbeidsmigranten toe voor een periode van maximaal 3 jaar.

    Een derde van de campings in het land verkeert in zwaar weer” aldus het Eindhovens Dagblad “de sector lijdt onder de goedkope vakantievluchten”. Paul van Os is ondernemer in de reïntegratiesector en wil een rol spelen  bij het omvormingsproces.

    Ook de provincie noemt het getal een derde. Die is bezorgd over de toekomst van het buitengebied. Zie www.omroepbrabant.nl/nieuws/2870983/Brabant-heeft-er-een-probleem-bij-een-op-drie-vakantieparken-dreigt-te-verloederen .

    De (voormalige) camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel